Ga naar de inhoud

Smaakcollege

Het Smaakcollege is speciaal ontwikkeld voor middelbare scholieren en biedt een diepgaande kijk op voeding en de voedselindustrie. Tijdens dit programma ontdekken leerlingen hoe bekende fastfoodproducten, zoals een hamburger, worden samengesteld en wat de invloed hiervan is op gezondheid en duurzaamheid.

Het college begint met de ‘Hamburgerles’, een interactieve sessie waarin we een bekende hamburger ontleden: waar komen de ingrediënten vandaan, hoe worden ze verwerkt en welke voedingswaarden hebben ze? 

Daarnaast bezoeken de scholieren twee bedrijven binnen de voedselketen om inzicht te krijgen in de productieketen en duurzaamheidsaspecten van voeding. Hierdoor leren ze hoe voedsel geproduceerd wordt en welke keuzes ze zelf kunnen maken voor een gezondere en bewustere leefstijl.

Het Smaakcollege biedt een unieke kans om jongeren op een laagdrempelige en praktijkgerichte manier bewust te maken van hun voedingspatroon en het effect hiervan op hun gezondheid en de wereld om hen heen.

Wil jij als middelbareschool samenwerken met het Smaakcentrum? We helpen jou graag om voedingseducatie structureel aan te bieden. Neem contact met ons op en dan nemen we graag ons aanbod met je door.