Ga naar de inhoud

1ste 1000 dagen van een kind

Voeding & de 1ste 1000 dagen van een kind

WAAROM?
Goede voeding draagt bij aan de ontwikkeling, groei en kansen van jouw kind, nu en in de toekomst. Het Smaakcentrum helpt (aanstaande) ouders bewust worden van het belang van voeding en smaakontwikkeling. Een vroege start van de smaakontwikkeling zorgt voor een fijne kennismaking met structuren en het goed ontvangen van vers voedsel. Tijdens de workshops geven we tips en advies over voeding, koken en eten, zodat jij kunt zorgen voor een kansrijke start van jouw kind.

HOE?
In een dagdeel delen wij met jou informatie over voeding en de 1ste 1000 dagen van een kind. Wij beantwoorden jouw vragen, geven tips en geven je handige info mee naar huis. We gaan koken in de kookstudio, zodat je zelf leert hoe je gezonde voeding maakt.
Per fase van jouw kind, geven we een workshop:
Fase 1: -9 maanden tot 6 maanden
– voeding voor moeder & ongeboren kind
– borstvoeding & flesvoeding
Fase 2: 6 maanden tot 1 jaar
– smaakontwikkeling
– de 1ste hapjes tot mee-eten met de pot
Fase 3: 1 tot 2 jaar
– eetgedrag
– gezonde voeding

OVER DIT PROJECT
Als stichting Smaakcentrum willen wij iedereen laten kennismaken met gezond eten. Dit doen we voornamelijk door kinderen uitleg te geven over voeding en door ‘gewoon’ samen met de klas te gaan koken op vier locaties in het Land van Cuijk. In samenwerking met GGD, kinderartsen, lactatiekundigen, babyconsulenten, kinderdietisten, kinderopvang, het Voedingscentrum en koks hebben wij ons aanbod kunnen uitbreiden met de workshops ‘Voeding & De 1ste 1000 dagen van een kind’. Hierin worden wij gesteund door Regio Deal Noordoost Brabant. De workshops zijn bedoeld voor (aanstaande) ouders van kinderen van -9 maanden tot 2 jaar, wonende in het Land van Cuijk. 

De pilot van dit project heeft in 2022 en 2023 plaatsgevonden. Nieuwe workshops staan nog niet gepland.

Heb je vragen over de workshops of dit project? Stuur dan een e-mail naar Monique Nelson van Smaakcentrum Mill-Grave via mill-grave@smaakcentrum.nl.