Meteen naar de inhoud

1ste 1000 dagen van een kind

Voeding & de 1ste 1000 dagen van een kind

WAAROM?
Goede voeding draagt bij aan de ontwikkeling, groei en kansen van jouw kind, nu en in de toekomst. Het Smaakcentrum helpt (aanstaande) ouders bewust worden van het belang van voeding en smaakontwikkeling. Een vroege start van de smaakontwikkeling zorgt voor een fijne kennismaking met structuren en het goed ontvangen van vers voedsel.
Tijdens de workshops geven we tips en advies over voeding, koken en eten, zodat jij kunt zorgen voor een kansrijke start van jouw kind.

HOE?
Op een woensdagavond delen wij met jou informatie over voeding en de 1ste 1000 dagen van een kind. Wij beantwoorden jouw vragen, geven tips en geven je handige info mee naar huis. We gaan koken in de kookstudio, zodat je zelf leert hoe je gezonde voeding maakt.
Per fase van jouw kind, geven we een workshop:
Fase 1: -9 maanden tot 6 maanden
– voeding voor moeder & ongeboren kind
– borstvoeding & flesvoeding
Fase 2: 6 maanden tot 1 jaar
– smaakontwikkeling
– de 1ste hapjes tot mee-eten met de pot
Fase 3: 1 tot 2 jaar
– eetgedrag
– gezonde voeding

WANNEER?
De workshops staan gepland voor:
Fase 1: woensdag 2 november 2022
Fase 2: woensdag 7 december 2022
Fase 3: woensdag 18 januari 2023
Supermarktsafari: woensdag 25 januari 2023

Fase 1: woensdag 5 april 2023
Fase 2: woensdag 3 mei 2023
Fase 3: woensdag 7 juni 2023
Supermarktsafari: woensdag 21 juni 2023

Aanvang: 19.00 uur tot 21.30 uur

WAAR?
De workshops worden gegeven bij Smaakcentrum Mill-Grave en dit is gevestigd in Kookstudio Het MoMent, Zuid Carolinaweg 1 in Langenboom. De Supermarktsafari is bij Jumbo Cuijk.
Om iedereen voldoende aandacht te geven, zijn er maximaal10 deelnemers per workshop welkom.

KOSTEN?
Een workshop kost € 15 per persoon, per keer. Hiervoor ontvang je gratis koffie, thee en water, gaan we koken en krijg je dehandout met tips en recepten mee naar huis.
De Supermarktsafari is € 10 per persoon, inclusief koffie/thee.

MEEDOEN?
Je kunt je tot uiterlijk 1 week voor aanvang aanmelden viaonderstaand aanmeldformulier. De kosten betaal je bij aanvang van de workshop op de locatie. Dit kan per PIN of contant.

OVER DIT PROJECT
Als stichting Smaakcentrum willen wij iedereen laten kennismaken met gezond eten. Dit doen we voornamelijk door kinderen uitleg te geven over voeding en door ‘gewoon’ samen met de klas te gaan koken op vier locaties in het Land van Cuijk.
In samenwerking met GGD, kinderartsen, lactatiekundigen, babyconsulenten, kinderdietisten, kinderopvang, het Voedingscentrum en koks hebben wij ons aanbod kunnen uitbreiden met de workshops ‘Voeding & De 1ste 1000 dagen van een kind’. Hierin worden wij gesteund door Regio Deal Noordoost Brabant. De workshops zijn bedoeld voor (aanstaande) ouders van kinderen van -9 maanden tot 2 jaar, wonende in het Land van Cuijk.

Heb je vragen over de workshops of dit project? Stuur dan een e-mail naar Monique Nelson van Smaakcentrum Mill-Grave via mill-grave@smaakcentrum.nl.

LET OP! Wanneer je onderstaand formulier invult en verzend ontvang je altijd een reactie van ons. Heb je deze binnen een week niet ontvangen, dan is er iets misgegaan met de versturen en is het handig wanneer je je opnieuw aanmeld. 

Aanmeldformulier workshops

Aanmeldformulier workshops

Vul de nodige gegevens in en druk op 'verzenden'. Je ontvangt altijd een persoonlijke bevestiging van ons.

Naam
Naam
Voornaam
Achternaam
Ik meld me aan voor de volgende workshop(s):